divendres, 10 de juliol del 2009

EL sopar a la fresca

Una cervesa i entrepà a la terrasseta del bar del poble. Una sardinada amb l’olor de mar de fons. Una costellada al jardí de casa. Tots tres tòpics són característics de l’època estival ja que el temps acompanya a traspassar les parets de casa per fer un acte tant comú com menjar. Un acte tant comú, però complex a la vegada. Complex? Sí complex. Complex perquè a la taula hi tenen lloc grans converses, hi neixen boniques relacions i si poden tancar grans tractes. No és prou motiu per fer d’un sopar tot un acte també a l’estiu? El Morter ha creat un proposta, un concepte que neix de la filosofia dels sopars d’estiu, però passa pel filtre del rigor i la qualitat gastronòmica. El resultat final? Un acollidor jardí interior on es pot gaudir d’un sopar a la fresca per tota la família. L’espai juga un paper important en aquesta proposta. Lluny de trobar-se en un nucli urbà, el restaurant manlleuenc ofereix un ampli recinte a l’aire lliure, espaiós i tranquil. Tot i així, aquest concepte de tranquil·litat no està superposat al de sopars familiars ja que també hi ha habilitada una zona infantil i juvenil.

Aquest joc d’equilibris també es manifesta en la proposta culinària a través dels sabors, contrastos i funcionament de l’àpat. La cosa és fàcil. El primer. Seus, demanes el beure (sangria de cava si us plau!!), aixeca’t, investiga el bufet i serveix-te tu mateix. Tria, remena  i escull entre una gran varietat de propostes gastronòmiques directament sorgides de l’essència de la terra i de la cuina, naturals. Clic. Ara toca canviar de tònica. No caldrà que escullis més. No saps si carn o peix? Tranquil, el menú inclou les dues coses. Ells seran agosarats i escolliran per tu. Primer uns calamars i gambes a la planxa. Mentre podràs veure com l’Àngel et prepara la carn i poc després ja la estaràs degustant. 

Diuen que els postres han de ser atractius ja que arriben quan ja estem tips. Tanmateix, alguna cosa em diu que els del Morter no en tenen prou amb què ens facin pampallugues els ulls davant el plat, volen que gaudeixis, que posis punt i final a aquest sopar a la fresca de la millor manera possible. La seva particular cirereta del pastis consisteix en un equilibrar propostes dolces més típiques amb d’altres més adequades a les corrents gastronòmiques actuals. A més a més, cada nit la fortuna visita El Morter gràcies al sorteig d’un regal.

El pati interior. La taula d’entrants. La brasa i planxa per coccions en directe. L’espai infantil i juvenil. Tots aquest són diversos ambients que es fusionen com un de sol perquè gaudeixis d’un moment on la gastronomia no és la finalitat, sinó un mitjà per gaudir d’una nit d’estiu, un mitjà sustentat amb l’excepcionalitat del producte. La cuina és un art que no només satisfà a la panxa; per això no n’hi ha prou en sortir fora de casa per gaudir d’un sopar a la fresca, cal buscar EL SOPAR A LA FRESCA.

 

3 comentaris:

TIETA ha dit...

M AGRADA COM DESCRIUS ELS SENTIMENT I LES SENSACIONS.VENEN GANES DE TORNA A SOPAR.MUAS TIETA

Unknown ha dit...

eii!!! i a mi m'agrada que m'hagis comentat!! és que vàrem sopar tant bé! i la companyia immillorable! quan vulguis hi tornem ;)

molts petons!

Pilar ha dit...

Felicitats carinyo, ho has plasmat d'ello més bé. I de fet arem tornar l'altre dia, gaudim, un altre cop del bon ambient i del estiu, que per desgracia sempre es fá curt.
un peto.